2 db héjában főtt krumpli
2 doboz lazac konzerv
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 tojás
só
bors
A főtt krumplit és a halat összetörjük. Belekeverjük a tojásokat, a hagymát, fűszereket. Jól összegyúrjuk és kézzel, kerek pogácsákat formázunk. Nyeles serpenyőbe annyi olajat öntünk, hogy a pogácsák alját fél ujjnyi vastagságban ellepje. A pogácsákat forró olajban pirosra sütjük
Krumpli helyett lehet lisztet vagy zsemlemorzsát használni.
Köretnek a hagyomány szerint rizst, sült burgonyát, francia salátát vagy friss zöldségekből készített olívaolajos salátát lehet tálalni.
A vajból és a lisztből közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett elkészítjük a roux-ot (kb. 10 perc). A zöldségeket apró kockákra vágjuk, a kolbászt karikára. Ha kész a roux...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA vörös- és a fokhagymát aprítsd fel, és szórd a bográcsba. Tedd bele a feldarabolt kárászt és törpeharcsát, és öntsd fel két és fél liter vízzel. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA halszeleteket, a fejet, a farkot egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és pici ecetet öntünk rá. Jól összeforgatjuk, és a hűtőbe tesszük. A hagymákat először...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pontyot megtisztítjuk. Ez abból áll, hogy az élő pontyot agyonütjük úgy. hogy pontosan a szeme közé ütünk egy kalapáccsal. Ezt követően a pikkelyeket levakarjuk, kiszedjük. Ponto...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű