menu

Családireceptkönyv.hu

Húsleves, csontleves


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 - 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



• 1/2 kg húsos karajcsont
• 1 csomag levesbetét

Elkészítés:


A csontokat megmossuk és fazékba, hideg vízbe (!) tesszük. 1/3 evőkanál sóval felforraljuk, majd úgy levesszük a lángot, hogy egyenletesen, lassan forrjon, gyöngyözzön. A leves tetején képződő habot folyamatosa leszedjük.

Eközben a zöldséget megtisztítjuk és megmossuk. A levesbe egy teáskanálnyi Vegetát teszünk. Kb 3/4 - 1 óra múlva a zöldségeket is beletesszük és 8 - 10 szem egész borsot. Ezt nagyon lassan továbbfőzzük kb. 1,5 -2 órán át.

A tésztát külön megfőzzük sós vízben és csak akkor öntjük rá a leves, ha készen van. A tésztát egyes helyeken külön szervírozzák.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha ismerjük a zöldségek főzési idejét, akkor azokat különböző időpontokban rakjuk a levesbe, hogy egyszerre főjenek meg.
Van, ahol a húsleves tetejére apróra vágott petrezselymet szórnak a tálalás előtt.


Húsleves, csontleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Csicseriborsó leves
Csicseriborsó leves

A zellert és a sárgarépát gyufaszálnyi darabokra vágjuk , majd az olívaolajon megpirítjuk , sózzuk majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát. A zöldségeket megszórjuk a liszttel ,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Adzuki bableves
Adzuki bableves

Tettem bele természetes füstaromát és szalonnát, de a csülök még jobb bele.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar édeskáposzta leves füstölt hússal
édeskáposzta leves füstölt hússal

A hagymákat, a répát, a káposztát és a krumplit megpucoljuk. A szalonnát kicsit kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az aprított hagymákat és üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, adunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Marhahúsleves
Marhahúsleves

1. Feltesszük főni a csontot a hússal annyi vízben, ami ellepi, sózzuk. 2. Forrás után lassan főzzük egy órán át, közben lyukas kanállal lemerjük a habot. 3. Közben megtisztítjuk...

Elkészítési idő: 300 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk