50 dkg rétesliszt
50 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 tojás
5 dkg vaj
5 dl tej csipetnyi só
40 dkg sertésháj
2 evőkanál ecet
szilvalekvár
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzáöntjük, majd a sót is és összegyúrjuk a tésztát. Konyhatörlővel letakarjuk és egy órán át pihentetjük. A hájat közben megtisztítjuk, az ecettel kikeverjük, lágy állagúnak kell lennie. Mikor a tészta megkelt, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és átkenjük a hájjal, majd kétszer hajtjuk. Újra megkenjük és újra kétszer hajtjuk, majd vékonyra nyújtjuk. Ízlés szerinti méretű kockákat vágunk belőle és megkenjük a lekvárral, félbehajtva, kivajazott tepsibe tesszük és aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk
A sütemény, amit mindenki ismer és szeret! Az íze, mintha a nagyi sütötte volna, készítsd el, mindenki odalesz érte!
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, 6 egyenlő részre osztom. 2. Mindegyiket vékonyra kinyújtom, baracklekvárral lekenem és cukrozott darált dióval megszórom. 3. Feltekerem...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalalkálit felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük. 2-3 mm-re kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírra helyezzük, és kisütjük. Második: A 4 egész tojást a 22 dk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához valókat összemorzsoljuk, és pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. 2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és annyi citromsavas vízzel öntjük le, hogy elle...
Elkészítési idő: kb 45 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasba tesszük a vajat, barna cukrot, csokicseppet és a kakaót. Mikor felolvadt és egynemű a massza, félrehúzzuk és beledolgozzuk a tojást, a sóval és szódabikarbónával elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű