menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis pogácsa


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 1 kg krumpli
» 2 púpos evőkanál sertészsír
» 2 teáskanál só
» 5 dkg élesztő
» 2 dl langyos tej
» 1 kevés porcukor
» 2 tojás
» 2 evőkanál tejföl
» 60 dkg liszt

Elkészítés:


A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, és áttörjük. Adunk hozzá 1 evőkanál sertészsírt, és 2 teáskanál sót.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben elmorzsoljuk, majd állni hagyjuk, amíg megkel. A tepsit kizsírozzuk.
A krumplis masszában eldolgozunk még 1 egész tojást, és 2 evőkanál tejfölt.
Amikor elkészült az élesztő, a krumplihoz adjuk, és a lisztet apránként adagolva összeállítjuk a tésztát. Fontos, hogy csak annyi lisztet használjunk fel, amennyit felvesz, hogy ne legyen kemény a pogácsánk.
Az egészet lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ott összeállítjuk. Kisodorjuk, közben gazdagon megszórjuk liszttel a gyúródeszkát, és a tésztát is, hogy le ne ragadjon.
Pogácsaszaggatóval díszítést nyomkodunk a tetejére, kiszaggatjuk, tetejét a maradék 1 db. felvert tojással bekenjük.
Tepsibe tesszük, és forró sütőben megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon kiadós.

Krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtkrémes spenótszelet
Sajtkrémes spenótszelet

A spenótot sűrű szitában alaposan lecsepegtettem. A sütőt 180 fokra előmelegítettem és előkészítettem egy 32x38cm-es sütőpapíros tepsit. A tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rizslisztes sós rúd
Rizslisztes sós rúd

A lisztet, sót, túrót és a Ligát egy tálba mértem...A tojást villával felvertem, a felét a tésztához adtam, másik felét meghagytam a tészta tetejének lekenéséhez. A tésztát összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy nagyobb keverőtálba öntjük, megsózzuk, és elm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Éva
Sajtos kréker
Sajtos kréker

Elkészítése: A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozd...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk