25 dkg kockára vágott sütőtök
8 dkg száraz vörös lencse
1 db vöröshagyma
0,5 liter víz
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál frissen őrölt bors
1 db kis gyömbér reszelve
zsír
Olvasztott zsíron üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Ha kész, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt, az átmosott vörös lencsét, gyömbért és átforgatjuk.
Hozzáöntjük a fél liter vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval. 10 percig fedő alatt főzzük.
Ha megpuhult a tök és a vörös lencse is szétfőtt, levesszük a lángról és botmixerrel krémesre pürésítjük. Ha szükséges, kóstolás után még fűszerezzük.
Tálaláskor kókusztejszínnel díszíthetjük. Jó étvágyat! ☺
Elkészítés: Olajon megfuttatjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a babot. Kevergetjük, pirítjuk, majd megszórjuk egy kanál liszttel és őrölt paprikával /staubolás/. Összekeverjük, majd f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingot megfőzzük. Ízesítjük a cukrokkal. 2. A gesztenyemasszát villával tördeljük össze és adjuk a forró pudinghoz. 3. Aki szereti rumos mazsolát is tehet bele. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke darabokat felteszem főni és puhára főzöm. A húst kiszedem leszedem a csontról és félreteszem. Beleteszem a levesbe az apróra vágott fokhagymát, , leveskockát, rizst, bab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű