menu

Családireceptkönyv.hu

Nagyi túrós lepénye


Írta:

Elk. idő: 1,5óra
Adag: 4 - 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
30 dkg liszt
2 evőkanál margarin
1 csipet só
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
3 tojássárgája
1 evőkanál zsemlemorzsa

A túrótöltelékhez:
40 dkg túró
3 tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:
fahéj
tejszínhab

Elkészítés:


Meglangyosítunk 1 dl tejet, és 1 evőkanál cukorral és a fél csomag élesztővel egy pohárban elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi tejet, majd jól kikeverjük. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a hozzávalókkal és a keményre vert tojásfehérjével. A megkelt tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a túrót és a tetejére a fahéjat négyzetes alakban rászórjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlt tésztát tejszínhabbal díszítjük.

Nagyi túrós lepénye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Képviselőfánk
Képviselőfánk

A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás pite
Almás pite

Tésztát összegyúrom. Tepsiben az alsó réteget megszurkálom. Töltelék: az almát lereszelem, kifacsarom, már tehetem is a tésztára, majd rá a fahéjas cukrot. Tetejét lekenem egy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar nutellás palacsinta
nutellás palacsinta

Tojás kikeverjük a cukorral, csipet sóval, tejjel. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, és csomómentesre keverjük. Ha nem elég sűrű, még egy kis lisztet teszünk bele. Felforrósítjuk...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Narancsos gesztenyegolyó
Narancsos gesztenyegolyó

A kekszmozsához hozzáadjuk az összes alapanyagot, majd jól összedolgozzuk az egészet, hogy a massza homogén állagú legyen. Ha túl lágynak találjuk kekszporral, ha túl keménynek, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk