1000 g párizsi
5 db tojás
250 g zsemlemorzsa
6 púpos evőkanál liszt
pici só
3 dl étolaj
1,5 kg krumpli
4 evőkanál vaj
3 dl tej
A párizsit közepesen vékony szeletekre vágjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, egy másikba a tojásokat, egy harmadikba a zsemlemorzsát. Szokott módon panírozzuk be, zsemlemorzsa után még egyszer tojás, és zsemlemorzsa.
Forró olajban sütjük.
Krumplipürét készítünk.... mindenki annyival készíti, amennyivel szeretné...és ahogy szokta...
https://receptneked.hu/egytaletelek/fasirtok-gombocok/isteni-falatkak1/?fbclid=IwAR0-ULYkmgevnx76y4SUyFTOgFs4SRr8sdXS2uDVphBgJeR3RLZYn-ihWmI
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst fűszerezzük be de előtte irdaljuk be(szélénél,meg közepénél,kisebb vágásokat csinálunk,így nem zsugorodik össze a hús sütés közbe),1-2 órát áll a fűszerben,majd elektromos g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, ezután vékonyan bekenjük mustárral. 4 hússzeletre rátesszük a szeletelt füstölt tarját, majd lefedjük a másik 4 hússzelettel, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA felszeletelt karajt kissé kiverjük, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, majd tejbe áztatjuk két napra (így nem lesz száraz). Ezután a húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű