menu

Családireceptkönyv.hu

Tiramisu torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Krémhez:
400 ml tejszín
500 g mascarpone
48 db babapiskóta
50 ml kávé
80 g porcukor
2 evőkanál rum vagy rum aroma, esetleg amarettó
Áztatáshoz:
cukor
200 ml kávé
rum aroma
Tetejére:
kakaópor

Elkészítés:


Főzzük le a kávét és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a kávét keverjük össze a rummal és a cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt. Habverővel verjük fel, majd kanállal óvatosan keverjük hozzá a mascarponét.
A kapcsos tortaformát béleljük ki műanyag fóliával.
A babapiskóta áztatáshoz a kávét csak enyhén édesítsük. Töltsük egy tálba, forgassuk meg benne a babapiskótákat, majd rakjuk ki velük a tortaforma alját és oldalát.
Adagoljuk bele a mascarponés krémet, majd a tetejére is tegyünk beáztatott babapiskótát. Végül szitáljunk rá kakaóport.
Tegyük a fagyasztóba és tálalás előtt fél órával vegyük csak ki. Ha a fagyasztóban nincs hely, nyugodtan teheted a hűtőbe is!

Tiramisu torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Hamis túros
Hamis túros

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (A fahéj elhagyható, de szerintem nagyon finom ízt ad a sütinek.) Kétfelé vesszük, a nagyobb részt zsírozott és lisztezett tepsibe nyújtjuk. A má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrófánk
Túrófánk

– A tehéntúrót összekeverjük a tojással, egy csipet sóval, cukorral, vaníliás cukorral és a sütőporral, melyet előzőleg felfuttatunk egy kis citromlével. – Hozzáadjuk az átszitá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalakváros linzer fahéjas porcukorral
Szilvalakváros linzer fahéjas porcukorral

A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a zsírral ,hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könny...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Almás zserbó
Almás zserbó

Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és alacsony hőfokon megpároljuk. A mazsolát már az elején hozzá lehet adni, így jól megszívja magát nedvességgel. A „dögl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk