menu

Családireceptkönyv.hu

Tojáskrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db tojás
8 evőkanál majonéz
8 evőkanál felaprított vöröshagyma (kb. egy közepes fej)
1,5 teáskanál mustár
1 tk. só
1/2 tk őrölt bors
1/4 tk. pirospaprika
1 tk. apróra vágott zöldpetrezselyem

Elkészítés:


Először is főzd meg a tojásokat. Ehhez forrástól számítva takaréklángon, fedő alatt 8 percig főzd őket.
Közben vágd apróra (vagy reszeld le) a vöröshagymát, szintén apróra a petrezselymet.
Hűtsd le a tojásokat, fél-egy percig hideg víz alatt. Pucold meg őket, mosd le a rájuk tapadt héjmaradékot és tedd egy nagyobb tálba vagy aprítógépbe.
Ha aprítógépet használsz, akkor pár másodperc alatt feldarabolja a tojásokat. Én villával szoktam őket széttörni, így sem több egy percnél. Az a lényeg, hogy nem masszát, hanem apróra tört, de azért darabos tojáskeveréket kell kapnod, így lesz a végén a tojáskrémnek is karaktere, tartása. Ha közvetlenül főzés után törted össze a tojásokat, akkor érdemes ezután néhány percet várni, amíg nagyjából szobahőmérsékletűre hűl a tojás.
Add a tojásokhoz a fűszereket és az ízesítőket. Keverd el az egész tojáskrémet, hogy nagyjából homogén, de persze darabos krémet kapj.
Természetesen a tojáskrém jellegű receptek esetében különösen igaz szinte minden hozzávalóra, hogy “ízlés szerint”. Kóstold meg, ha valamiből többet szeretnél, akkor adj még hozzá. A hagyma viszonylag erős íze pár óra alatt megszelídül, ezen ne aggódj.
Tedd át egy tálalótálba, takard le műanyag fóliával, és tedd a hűtőbe. Ha nagyon nem bírod, akár azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki, ha legalább két órát áll a hidegben. 2-3 napig hűtőben eláll.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tojáskrém felhasználása
A tojáskrém kitűnő szendvicskrém, ahogy fent írtam szinte minden alkalomra. Sőt, ha úgy tartja kedved akkor kannállal magában is kitűnő csemege.
Kenheted sima fehér kenyérre, bagettre, pirítósra. Nagyon jól illik bármilyen rusztikusabb kenyérhez, pl. rozs- vagy teljes kiőrlésű kenyérhez. Kiváló szendvics zsemle vagy akár kifli társaságában, de tökéletesen kiegészíti az amerikai bagelt is. De nem csak szendvicsként vagy kanállal fogyasztható, akár a manapság annyira divatos mexikói tortillával kínálva tökéletes mártogatós szószként is megállja a helyét. Szóval a felhasználása határtalan, egy jó tojáskrém mindig a recepttárad gyöngyszeme lesz!

Tojáskrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fenyőrügy szirup (köhögésre)
Fenyőrügy szirup (köhögésre)

Mossunk ki alaposan egy nagy befőttes üveget. Szórjunk az aljára cukrot, majd tegyünk rá egy sor fenyőrügyet. Kicsit nyomkodjuk meg. Szórjuk meg vastagon cukorral, majd újra rügy,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májpástétom készítése
Májpástétom készítése

A csepleszeket (sertés hashártya) langyos vízben többször átmossuk, majd egy tálka hideg vízben félretesszük. A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk, és m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar grízgaluska
grízgaluska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márton
Cukkinis palacsinta
Cukkinis palacsinta

A cukkinis palacsinta elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint egy klasszik palacsintáé: a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk