menu

Családireceptkönyv.hu

Feketeerdő torta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 16
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészt:8 tojás, 16 ek cukor, 8 ek víz, 1 ek étolaj, 15 ek liszt, 1 ek kakaópor.
Krém:
1l hullala, 1 ü meggybefőtt, kevés fahéj, porcukor.

Elkészítés:


8 tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd beletesszük a tojássárgákat és 8 ek vizet, 1 ek étolajat és ezt is habosra verjük. Végül beletesszük a lisztet és a kakaóport.

A krémhez a hullalát kemény habbá verjük a cukorral, és egy kicsi meggylével.

A tésztát 2-3 részre osztjuk, és minden lapot megkenünk a krémmel. Minden lapra teszünk meggyet. A krém 1/3-t meghagyjuk a torta bevonására és díszítésére.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Keksztorta 5 hozzávalóból
Keksztorta 5 hozzávalóból

A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Bögrés beigli Rupáner
Bögrés beigli Rupáner

A tartalom a Cafeblog kizarolagos szerzoi jogi tulajdonaban all, ezert kertek a torleset.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Habos kekszsüti
Habos kekszsüti

Keverd össze a tejet a pudingporral. Verd habbá a tejszínt és óvatosan forgasd a krémbe. Oszd 3 részre a kekszet és az első adagot rakd sorba az üvegtál aljára és kend rá a habos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyergyói csöröge  baracklekvárral
Gyergyói csöröge baracklekvárral

1. A hozzávalókból gyúródeszkán puha tésztát gyúrunk, vagyis addig gyúrjuk, amíg a kezünktől elválik és hólyagozni kezd. Meleg helyen fél órát pihentetjük. 2. Ezután lisztezett d...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk