menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


él csésze hajdina
1-2 evőkanál olívaolaj (van, hogy én mangalica zsírt használok)
egy fej vöröshagyma apróra vágva
pár szál (2-3) sárgarépa
1-2 fehérrépa
1 paszternák
egy kisebb zellergumó, és majd díszítésnek az apróra vágott levelei
fél csésze zöldborsó
fél csésze mirelit kukorica
pár szem csicsóka
pár szem krumpli

bazsalikom, majoránna, lestyán, kakukkfű
20-30 dkg savanyúkáposzta

Elkészítés:


Fél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó).
Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy mangalicazsírt adunk hozzá.
Majd az összes tisztított, feldarabolt (csíkokra vágva is jó) zöldséget hozzáadjuk, és tovább pirítjuk egy kis ideig.
Majd felöntjük tisztított vízzel (1,3 liter), sózzuk, bazsalikomot, majorannát, lestyánt és kakukkfüvet teszünk bele, és a hajdina puhulásáig lassú tüzön főzzük kb. 25 percig.
Tálaláskor friss petrezselyemmel, zellerzölddel vagy metélőhagymával hintjük, és a tetejére savanyú káposztát szórunk, ami istenien megbolondítja.

Mivel a hajdina jól meg tudja magát szívni vízzel, elég nagy adag és sűrű levest kaphatunk.

Én tejföllel is szeretem, ha nincs itthon savanyú káposzta.

Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbászos tarhonyaleves
Kolbászos tarhonyaleves

A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, kiszedjük egy tányérba, félrerakjuk. Ha túl sok zsír sült ki belőle, akkor kikanalazzuk, hogy csak 2 ek maradjon az edényben. Megpirítjuk a...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Palócgulyás
Palócgulyás

◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk. ◾️Belekeverjük a paprikát, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a felkockázott húst, fűszerezzük és beletörjük a fokhagymát. ◾️Félig puhára p...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

A rózsáira szedett brokkolit vajon megfuttatom, felöntöm a tejszínnel, beleteszem a krumplit kockára vágva és a többi hozzávalót a sajt kivételével. Amikor a krumpli megfõtt, letu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Zurek
Zurek

A krumplit apróra vágva megfőzni sózott vízben. Közben a lengyel kolbászt, hagymát és egy kis füstölt szalonnát összesütni. Hideg vízben előre elkeverni a levesport (3 dl), majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk