4 db alma, 0 db citrom leve, 1 db citrom reszelt héja, cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0.5 csomag vaníliás pudingpor, 2 dl főzőtejszín, őrölt fahéj
csipet őrölt gyömbér, 4 db szegfűszeg, 1 l víz
Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a citromhéját, majd ízlés szerint ízesítsük a cukorral és a fűszerekkel.
Ezután főzzük addig, míg az alma megpuhul, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítsük.
A vaníliás pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk ki, és főzzük még 1-2 percig.
Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd merjük poharakba. A tetejét szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal.
A lisztet megsóztam és a medvehagymával együtt az aprítógépbe dobtam. Megzúgattam, majd hozzáadtam a kockákra darabolt margarint és ezzel is eldolgoztam. (Gép hiányában vágjuk apró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2014 04 01
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel. A habtejszínt (v. hulalát) verjük fel kemény habbá. Helyezzük a tányérra egy p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű