1 kg marhahús
8 dkg zsír
3 fej vöröshagyma
4 tk. pirospaprika
1 kg burgonya
2 zöldpaprika
2 paradicsom
3 sárgarépa
3 fehérrépa
köménymag
fokhagyma
csipetke
A felaprított vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, a felkockázott húst, közben sűrűn kevergetjük. Felöntjük vízzel, fűszerezzük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a levesbe szórjuk, közepes lángon főzzük.
Mielőtt kész, beletesszük a csipetkét, majd puhára főzzük a húst és a zöldségeket.
Friss kenyérrel vagy magában tálaljuk.
A borsót kevés olajon megpárolom, beleteszek 1 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál pirospaprikát, és szinte rögtön felöntöm 2,5 liter vízzel, nehogy a paprika keserű legyen. Ízesítem...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűEgy fazékban felhevítjük az olajat, Megszórjuk a liszttel, és kis lángon zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, paradicsompürét.ls kicsit keverem nehogy leégjen ráöntjük a 1,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy közepes lábasban olajat forrósítunk. A fehérrépát, sárgarépát, cukkinit, burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű