1,5 l tej
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
4 tojás
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá. A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral forrald fel. Ha már picit forr a tej, szaggasd bele a habgaluskákat egy vizes evőkanál segítségével. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan fordítsd meg őket. Tedd félre, és kezdj neki a vaníliamártásnak. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel keverd össze. Ezután folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a forró tejbe. Amikor már besűrűsödött, vedd le a gázról, és hagyd kihűlni. Tedd rá a habhalmocskákat, és szórd meg őket alaposan mazsolával.
Hidegen tálald.
A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA tojásokat a cukorral kikeverjük,majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Kb. 15-20 perc alatt kész. 25x30 cm-es tepsiben szép magas lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt almát, összeforgatjuk a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindezt összekeverjük és kb. a felét a tepsibe halmozzuk a másik felét 2 ek kakaóval továbbkeverve rá halmozzuk. A tetejét durvára vágott dióval és kristálycukorral meghintve. Mehe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes