menu

Családireceptkönyv.hu

Isteni sajtos pogi (Orsitól)


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 50 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 dl tej
4 kockacukor
1 élesztő
1 ek só
2 tojás
2 dl tejföl
reszeltsajt

Elkészítés:


A lisztben elmorzsoljuk a margarint. Közben kovászt készítünk: a langyos tejbe beletesszük a 4 kockacukrot és elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd megvárjuk míg felfut. A liszt közepébe kis krátert készítünk, ebbe tesszük bele a felfutott élesztőt. Pár perc elteltével hozzáadjuk a sót, 1 tojást, tejfölt és jól összegyúrjuk. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, cipót formázunk belőle, belisztezzük a tetejét és langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, átgyúrjuk, lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kis pogik mehetnek is sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejüket tojással kenjük és reszeltsajttal szórjuk.
170 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sülnek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Langyos hozzávalókból lesz igazán jól gyúrható a tészta.

Isteni sajtos pogi (Orsitól)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Sajtos kréker
Sajtos kréker

A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Szalakális perec
Szalakális perec

A lisztbe belekeverjük a szalagárét és elmorzsáljuk benne a margarint, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojást, a tejfölt, és a sót. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk és megsütjük. Tetejét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül

1. A lisztet összekeverjük a sóval. A langyos cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a vajat majd beleöntjük az élesztőt és a tojássárgáját /nem kell felfutt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk