50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 dl tej
4 kockacukor
1 élesztő
1 ek só
2 tojás
2 dl tejföl
reszeltsajt
A lisztben elmorzsoljuk a margarint. Közben kovászt készítünk: a langyos tejbe beletesszük a 4 kockacukrot és elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd megvárjuk míg felfut. A liszt közepébe kis krátert készítünk, ebbe tesszük bele a felfutott élesztőt. Pár perc elteltével hozzáadjuk a sót, 1 tojást, tejfölt és jól összegyúrjuk. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, cipót formázunk belőle, belisztezzük a tetejét és langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, átgyúrjuk, lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kis pogik mehetnek is sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejüket tojással kenjük és reszeltsajttal szórjuk.
170 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sülnek.
Langyos hozzávalókból lesz igazán jól gyúrható a tészta.
A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a szalagárét és elmorzsáljuk benne a margarint, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojást, a tejfölt, és a sót. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk és megsütjük. Tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverjük a sóval. A langyos cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a vajat majd beleöntjük az élesztőt és a tojássárgáját /nem kell felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű