-4 db alma
-2 db őszibarack
- 5 db kisebb szilva
- fél citrom
- 2dl alma/őszibarack joghurt
-2dl tej
- vanília puding
- 3 evőkanál cukor
- fahéj
Tipp: Azt az ízesített joghurtot használjuk amelyik ízt szeretnénk hangsúlyozni. Fahéj mellett szegfűszeggel is lehet ízesíteni
Hámozzuk meg az almát és az őszibarackot valamint felezzük meg a szilvát. Közben forraljunk fel 1,5 liter vizet és tegyünk bele két csipet fahéjat majd tegyük bele a gyümölcsöket lefedve az edényt, hagyjuk puhulni 20 percig. Közben keverjünk fel 2 dl tejben a pudingot, hogy ne legyen darabos. Amint megpuhultak a gyümölcsök szűrjük le a vizet és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a pudingot és tejet. Azután következik lassan adagolva a joghurt. Hidegen fogyasztandó ezért tart sokáig az "elkészülése"
Elkészítése: A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe tesszük a tojás sárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTekerj rá folpackot, nem kell, hogy nagyon szoros legyen, nem jó, ha lassítja a keringést. Ha elkészültél a tekercseléssel, akkor hagyd fent pár órát. Melegséget, sőt, lehet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-Ha friss meggyből készítjük, megmossuk, kimagozzuk és lecukrozzuk. A vizet feltesszük a fűszerekkel, cukorral, pici sóval főni, beletesszük a friss meggyet. Amikor a leves forr,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűössszekever 180 fok 15 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű