Fokhagymás Mártás:
-2 tojássárgája
-1 lapos evőkanál cukor
-2 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál ecet
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- só, bors
- kis doboz tejföl
-500 gramm sertéstarja
-rizs
A sertéstarját natúran(só, bors) serpenyőben kisütjük saját levében kis vízzel felöntve vagy tepsiben a sütőben. (45 perc)
Közben megfőzzük a rizst és elkészítjük a fokhagymás mártást mikróban:
3 percig legnagyobb fokozaton melegítjük a fent említett hozzávalókat először alaposan összekeverjük- tojássárgája, cukor, mustár, ecet, fokhagyma reszelve só, bors majd miután kivettük a mikróból egy kispohár tejföllel felkeverjük
1. mindent hűtsünk le 2. a tojássárgáját összekeverjük az olajjal 3. hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét és olvadásig keverjük 4. hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt és elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2 ek vajat megolvasztunk, és hozzáadjuk a lisztet. Állandó kevergetés mellett 1 percig pirítjuk. Felengedjük a tejjel, majd megsózzuk, megborsozzuk. További 4 percig főzzük állandó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. 2. Az ét...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A szalonnát kicsi darabokra vágom , kiolvasztom mikor kiolvadt hozzáadom a karikára vágott virslit és megsütöm. 2. Az ételkeményítőt csomómentesre kavarom a tejszínnel és a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz