- 0,2 kg kockázott szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kisebb fehér káposzta
- 5-6 kelbimbó
- 3 darab répa
- 1 fehér répa
- 3-4 krumpli
- 1 paradicsom
- kisebb zeller vagy karalábé
- 1 nagy tejföl
- ecet ízlés szerint
Rántáshoz:
Liszt
Kacsazsír
Fűszerpaprika
Fűszerek:
Leveskocka/ Vegeta
Majoranna
Bazsalikom/oregánó
Babérlevél
Zsírozzuk ki az edényt, és süssük ki a kockázott szalonna zsírját. A zsírban pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, közben vágjuk csíkokra a zöldséget majd 5 percig adjuk hozzá a zöldségeket. Utána töltsük fel a fazekat annyi vízzel amennyi ellepi a zöldségeket és tegyük hozzá a fent felsorolt fűszereket. Hagyjuk főni legalább 1-1,5 óráig majd mikor megpuhultak a zöldségek tegyünk a levesbe egy evőkanál rántást. Mielőtt a leves kihűl vegyünk ki egy kisebb forró adagot és keverjük el a tejfölt benne úgy hogy ne legyen csomós. Ha tovább szeretnénk tartani akkor utólag tegyünk hozzá tejfölt mikor esszük.
Tipp: Én szoktam a leveshez egy kisebb evőkanál ecetet tenni, és erős paprikával csípősebbé teszem
Gulyáskrémet is adhatunk hozzá.
Házi gulyáskrém:
Apróra kockázott hagymát üvegesre pirítjuk, a póré hagymát először karikákra vágjuk, majd azt is felezzük. Amikor a vöröshagyma már üveges, akkor adjuk hozzá. Utána pedig a fokhagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehér borssal ízesítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, meghintjük ételízesítővel, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: NehézA vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Kevés olíva olajon megdinszteljük. A répát és a zellert falatnyi kockára vágjuk, majd a borsóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű