héjas, nyers gesztenye
A gesztenyéket beáztattam egy éjszakára vízbe.
A domborúbb oldalát keresztbe kell metszeni egy éles késsel. A héját vágjuk át, de lehetőleg a belsejét ne.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (én úgy szoktam, hogy megforgatom őket, hogy a metszés mindegyiknek fölülre essen). Lefedjük alufóliával.
A sütőt előmelegítjük, majd betesszük a gesztenyéket.
Fóliával kb. 15-20 percig sütjük, aztán még fólia nélkül 5-8 percig. Akkor van kész, amikor fölpöndörödik a héja.
Naranccsal tálaltam isteni hozzá :)
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre. A tejhez adjuk hozzá a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• nagy doboz natúr joghurt, liszt, vaníliás cukor, összekeverni sűrű tésztává, • teflon serpenyőbe olaj, kisütni, • fahéjas porcukorral v. lekvárral.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kivajazott tortaformába nyomkodom a kekszes alapot. A krémet jól kikeverem a habot beleforgatom és a kekszre simítom. Néhányszor a konyhapulthoz kell ütögetni, hogy ne maradja...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A karamell készítésekor érdemes minden eszközt és minden hozzávalót kimérve a kezünk ügyébe készíteni, mert a karamellel gyorsan kell dolgozni. A habtejszínt forrásig melegítjük...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű