12 darab nagyobb kelkáposzta levél
12 szelet trappista ( lehet füstölt is)
12 szelet sonka
zsemlemorzsa, tojás, liszt
só
A kelkáposzta leveleket forró vízben puhára főzzük,( lehet ételizesitős vizben), majd lecsepegtetjük, szárazra töröljük. A szárazra törlésre nagy szükség van, mert átnedvesedik törlés nélkül a panír. A levelein a torzsát egy határozott mozdulattal elklopfoljuk, a levélre helyezzük a sajtot, sonkát. Két szélét behajtjuk és feltekerjük. Mindegyiket lisztbe, felvert tojásba(fűszerezhetjük) és zsemlemorzsába forgatjuk, végül forró olajban megsütjük.
Tartás mártással és zöldséges rizzsel tálalom! De lehet izlés szerint ki hogy szeretné! Lehet szintén Glutén és Laktózmentesen is késziteni!
250 g mascarpone lesz belőle. Hozzávalók: fél liter legalább 30% -os habtejszin (jó a laktózmentes Aldi-s is), 1 evőkanál frissen facsart citrom leve. Eszközök hőmérő (mérési tarto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pohárban megmikrózzuk a tejet, a mikró teljesítményétől függően 5-10 másodpercig. Langyosnak kell lennie. Ezután beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedjük,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézElőször a pácolást írom le. Ezt a sült húst máshoz is lehet felhasználni, akár körettel. Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit. Egy jól zárható dobozban öntsük a...
Elkészítési idő: 30 p. + (3,5 ó) Nehézség: KözepesA burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük, felkarikázzuk. A kétféle hagymát felszeleteljük, és kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a szalámit. Amikor fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű