50 dkg liszt, 10-10 dkg margarin és cukor, 2 tojás, 1 kicsi tejföl, 1 sütőpor, (2 van. cuk. - én nem szoktam belerakni)
fahéjas reszelt alma (lehet bele egy kis citrom is, úgy finomabb)
A hozzávalókat összegyúrjuk, két részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, az alsó lapra jó fahéjas reszelt almát rakunk és beborítjuk a másik lappal. Megszurkáljuk villával, tetejét tojással megkenjük.
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót, és annyi tejfölt (nem biztos, hogy kell), hogy jól gyúrható tésztánk legyen. Két cipót for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, tojást, tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva duplá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, a tejet, a cukrot és a rumot. Jó 10 percig gyúrjuk - egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni, de aggódalm...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes