Tészta: 18 dkg zsír, 30 dkg cukor, 1,5 sütőpor, 2 tojás, 5 tojássárgája, 3 dkg kakaópor, 3 dl tej, 37,5 dkg liszt
Krém: 4 dl tej, 4 ek. liszt, 20-20 dkg darált dió, margarin és porcukor
Hab: 5 tojásfehérje, 20 dkg porcukor
csokireszelék
A tésztához a liszt kivételével minden összekeverünk, ha összeállt, hozzáadjuk a lisztet is. Zsírozott lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: a tejben a lisztet sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a diót, a cukrot és a margarint. Simára keverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
A habhoz gőz fölött felverjük keményre a cukorral az öt tojásfehérjét és a krémre simítjuk. A tetejére csokit reszelünk. Melegvizes késsel lehet szépen szeletelni.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az ét csokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle lisztet keverőtálba szitáljuk, majd a szitában visszamaradt korpát is beleborítjuk. Ujjainkkal elmorzsoljuk a vajdarabkákat a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejben megfuttatjuk . A lisztet a vajjal ,tojások sárgájával és az egyéb hozzávalóval összedolgozzuk. A jól kidolgozott tészta felülete sima, nem lágy ,de jól kez...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz