menu

Családireceptkönyv.hu

Habos diós lepény


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta: 18 dkg zsír, 30 dkg cukor, 1,5 sütőpor, 2 tojás, 5 tojássárgája, 3 dkg kakaópor, 3 dl tej, 37,5 dkg liszt

Krém: 4 dl tej, 4 ek. liszt, 20-20 dkg darált dió, margarin és porcukor

Hab: 5 tojásfehérje, 20 dkg porcukor
csokireszelék

Elkészítés:


A tésztához a liszt kivételével minden összekeverünk, ha összeállt, hozzáadjuk a lisztet is. Zsírozott lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: a tejben a lisztet sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a diót, a cukrot és a margarint. Simára keverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
A habhoz gőz fölött felverjük keményre a cukorral az öt tojásfehérjét és a krémre simítjuk. A tetejére csokit reszelünk. Melegvizes késsel lehet szépen szeletelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Legcsokisabb brownie
Legcsokisabb brownie

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az ét csokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A legpuhább linzer
A legpuhább linzer

A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Fügés párnácskák
Fügés párnácskák

A kétféle lisztet keverőtálba szitáljuk, majd a szitában visszamaradt korpát is beleborítjuk. Ujjainkkal elmorzsoljuk a vajdarabkákat a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

Az élesztőt kevés tejben megfuttatjuk . A lisztet a vajjal ,tojások sárgájával és az egyéb hozzávalóval összedolgozzuk. A jól kidolgozott tészta felülete sima, nem lágy ,de jól kez...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk