30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 15 dkg juhtúró, 5 dkg olvasztott margarin, só ízlés szerint
kenéshez egy tojás
1 evőkanál lisztből, az élesztőből egy kevés cukros tejjel kovász készítünk. Ha megkelt, hozzáadjuk a langyos liszthez, hozzá a tojássárgáják, juhtúró, só és az olvasztott vaj. Alaposan összegyúrjuk és fél órák kelesztjük. 1-1,5 cm-re nyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét bevagdaljuk, tojással megkenjük és előmelegített sütőben, légkeverésen sütjük.
A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes2 dl tejben és 2 ek cukorral egy élesztőt megfuttattam, hozzáadtam 1 kg liszt, 50 dkg margarin, 3 tojás, 2 ek só, egy 1/4 kg-os tehéntúró és 15 dkg reszelt füstölt sajt és egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, kicsi cukrot és lisztet szórunk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk. A liszttel, sóval, borssal, tejföllel, borral, zsírral, tojással, a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ola...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes