Tészta: 50 dkg liszt, 1 margarin (25 dkg), 1 kicsi tejföl, 5 ek. porcukor, 1 tojássárgája, 1 sütőpor, citromhéj reszelve
Máz: 10-15 dkg cukor, 3-5 víz, 3 ek. kakaó, 5 dkg vaj
Töltelék: baracklekvár és darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrni, három részre osztani.
Az első lapot kinyújtani és a tepsibe tenni, rá lekvár és dió, rá a következő lap, arra is töltelék, tetejét lappal fedni. Lassú tűzön sütni, tűpróbáig.
Ha kihűlt, tetejét csokimázzal leönteni.
A megmosott alma magházát eltávolitjuk, és lereszeljük. Rácsepegtetjük a citromlevet, megszórjuk fahéjjal és cukorral. A réteslapot szétterítjük egy nedves konyharuhán és rászórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a tojást, a sót és a tejet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a szódát és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, ha kell...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Külön tálkába összekeverjük a tojást, a tejet, a joghurtot, az olajat és a vaníliát. Másik tálba a lisztet, sütőport, szódabikarbó...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA sütőtök belsejét kivájjuk. Ami kicsit száraz és keményre sült, azt ne tegyük bele, mert kemény marad a masszában. Ízlés szerint mézzel keverjük jól össze, és annyi darált kekszet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű