- 1 és 3/4 bögre liszt
- 3 evőkanál cukor
- fél mokkáskanál só
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 3 felvert tojásfehérje
- 3 tojás sárgája
- 1/3-ad bögre olaj
- 1,5 bögre tej
A száraz összetevőket (liszt, cukor, só, sütőpor) összekeverni egy tálban. Egy másik tálban felverni a tojásfehérjét szilárd habbá.
Utána a száraz összetevőkhöz adni sorrendben a következőket (gépi) keverés mellett):
- a 3 tojás sárgája
- a 1,5 bögre tej (lassan adagolni és keverni a géppel csomómentesre)
- az 1/3-ad bögre olaj.
Ha ez megvan, utána a felvert tojásfehérjét adjuk hozzá, de ezt már csak fakanállal keverjük, nehogy összetörjön a hab.
Kész is! Lehet sütni a szuper-finom Gofrikat!
Az elkészített finomságra lekvárt teszünk (legjobb a házi baracklekvár), megszórhatjuk porcukorral, ne maradhat el a tejszínhab, de tehetünk rá csokiöntetet, vagy az előbbieket kiválthatjuk mind valamilyen pudinggal!
1. Egy csészényi langyos tejbe belekeverjük a cappuccino port. 2. A tejfölt összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a rumaromával. Egy jénai tál aljára teszünk b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzt mind összekeverjük és kanállal kupacokat rakunk tepsibe sütőpapírra! 180 fokon, 20-25 percig sütjük!
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és állni hagyjuk egy kicsit. A tojást habosra verjük a cukorral és a sóval. A lisztet elvegyítjük a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű