menu

Családireceptkönyv.hu

Gofri


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 felnőtt
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 és 3/4 bögre liszt
- 3 evőkanál cukor
- fél mokkáskanál só
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 3 felvert tojásfehérje
- 3 tojás sárgája
- 1/3-ad bögre olaj
- 1,5 bögre tej

Elkészítés:


A száraz összetevőket (liszt, cukor, só, sütőpor) összekeverni egy tálban. Egy másik tálban felverni a tojásfehérjét szilárd habbá.

Utána a száraz összetevőkhöz adni sorrendben a következőket (gépi) keverés mellett):
- a 3 tojás sárgája
- a 1,5 bögre tej (lassan adagolni és keverni a géppel csomómentesre)
- az 1/3-ad bögre olaj.

Ha ez megvan, utána a felvert tojásfehérjét adjuk hozzá, de ezt már csak fakanállal keverjük, nehogy összetörjön a hab.

Kész is! Lehet sütni a szuper-finom Gofrikat!

Az elkészített finomságra lekvárt teszünk (legjobb a házi baracklekvár), megszórhatjuk porcukorral, ne maradhat el a tejszínhab, de tehetünk rá csokiöntetet, vagy az előbbieket kiválthatjuk mind valamilyen pudinggal!

Gofri

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mascarpone nélküli tiramisu
Avatar Gulyásné Soóky Tünde Kedvelnék
Mascarpone nélküli tiramisu

1. Egy csészényi langyos tejbe belekeverjük a cappuccino port. 2. A tejfölt összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a rumaromával. Egy jénai tál aljára teszünk b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stollwerck szelet
Stollwerck szelet

A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Gránátalmás keksz/regenor
Gránátalmás keksz/regenor

Ezt mind összekeverjük és kanállal kupacokat rakunk tepsibe sütőpapírra! 180 fokon, 20-25 percig sütjük!

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Almás fánk
Almás fánk

Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és állni hagyjuk egy kicsit. A tojást habosra verjük a cukorral és a sóval. A lisztet elvegyítjük a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk