36 db keksz (ennyi fért el a tálcámon három sorban), 20 dkg cukor (250 ml víz hozzáadásával) karamellizált szirup.
A krémhez pedig:500 ml tejszín,400 gr tejföl, 5 kanál cukor és 3 kanál citromlé.
A kekszet beáztatjuk a szirupba hogy megpuhuljon, de ne essen szét, három réteg lesz belőle.
A krémhez a tejszínt keményre verjük és hozzáadjuk a tejföl- cukor-citromlé keveréket és együtt is mixeljük egy kicsit. Nagyon kemény krémet kapunk (nem kell zselatin hozzá). Díszítéshez vékony citrom-karikák!
Azonnal lehet szeletelni, amint összeraktuk.
A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük. A pudingokat m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat morzsoljuk el a liszttel, a cukorral és a tojássárgájákkal, majd annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, sütőpapírral fedett tepsibe öntjük (23 × 38 cm), és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután fokozatosan hozzáadjuk és belekeverjük a cukrot és a tojások sárgáját. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert liszte...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű