50 dkg túró
2 db tojás
4 kanál búzadara
csipet só
tejföl
zsemlemorzsa
A túrót a búzadarával, a tojások sárgájával, a sóval jól összekeverjük, majd a tojások keményre vert habját kézzel lazán beleforgatjuk.
Forró vízben megfőzzük.
Tálaláskor a tetejére ízlés szerint szórhatunk pirított zsemlemorzsát, cukrot vagy édesített tejfölt.
160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgy kis tálkában összekeverem a langyos tejet a cukorral, belemorzsolom a friss élesztőt és meleg helyen várok amíg felfut. Ezután hozzáadom a 2 tojás sárgáját, a puha vajat, a csip...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe kinyomjuk. A tetejét rátesszük. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. Lassú tűznél f...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű