menu

Családireceptkönyv.hu

Kelkáposzta főzelék


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3-4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél fej kelkáposzta
3-4 szem közepes krumpli
só,majoranna,pirospaprika
olaj
rétesliszt(kb 2 ek)

Elkészítés:


A káposztát és a krumplit összevágjuk, és annyi vízben amennyi pont ellepi, feltesszük főzni(én kuktában szoktam). Hozzáadjuk a sót és a majorannát is. Közben rántást készítünk (az olajban kicsit megbarnítjuk a lisztet.majd a tűzről levéve megpaprikázzuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a megfőtt káposztát. Összeforraljuk,és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Forró rántást hideg vízzel, hideg rántást forró vízzel öntjük fel,hogy ne legyen csomós.

Kelkáposzta főzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökfőzelék
Tökfőzelék

Az olajat felforrósítjuk, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.Hozzá adjuk a tököt a vízzel, sóval, cukorral és elkezdjük főzni. Nem sokáig, kb. csak 2 percet, miutá...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Spenót
Spenót

A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. Ha friss, a leveleket alaposan megmossuk, többször váltott vízben. A levél középső erét lehúzzuk. Lábasba tesszük a spenótot és egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Spenótfőzelék
Spenótfőzelék

A spenótleveleket megmossuk, főerüket eltávolítjuk. Enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Éles késsel feldaraboljuk. A zsírban megfuttatjuk a lisztet, ma...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött paprika
Töltött paprika

A húst előtte levő nap este összeállítom,hogy az ízek összeérjenek egy tálba belerakom a húst belereszelem a hagymát,fokhagymát hozzárakom a fűszereket végén a rizsával jól összedo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk