fél kg csirkemell
1 kukorica konzerv (kicsi)
1 zöldborsó konzerv (kicsi)
1 tejszínes krémsajt
2 dl főzőtejszín
só
fehérbors
a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk,
kb. 1 liter sóval és fehérborssal ízesített vízben félig megfőzzük.
hozzáadjuk a kukoricát és a borsót a levével együtt,
ha megfőtt hozzáadjuk a krémsajtot, majd miután teljesen elolvadt beleöntjük a tejszínt és egyet rottyantunk rajta.
A hozzávalóknál a mennyiségeket közeltőleg írtam, nincs igazán pontos leírásom. Mindenki ízlése és tapasztalata szerint úgy is tudja majd, hogy miből mennyi kell.
Vágd a hagymát kb. fél cm-es karikákra. Egy lábasban olvaszd fel a vajat az olajon, és tedd bele a hagymát. Adj hozzá kb. 1 tk. sót, és lassú tűzön, fedő nélkül, időnként megkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát megpirítom, rá kockában a krumplit és karikában a répát, puhára párol egy kis vízzel, vízzel felönt, fűszerez.
Elkészítési idő: 30 oerc Nehézség: KönnyűA jércét megmossuk, kis darabokra vágjuk. A felforrósított olajon először a hagymát sárgára fonnyasztjuk, majd a húsdarabokat körben lepirítjuk. Felöntjük 1 ½ l vízzel, megsózzuk,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA csalánt leveleket jól,megmostam majd leforráztam,párpercet hagytam a forró vízben,majd leszűrtem.A felkarikázott hagymákat olajon dinsztelem,majd hozzá adom a megtisztított kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű