300 g csirkemell,
1 fej vöröshagyma,
2-3 közepes sárgarépa,
2 közepes petrezselyem,
1 tojás,
1 citrom,
1 dl kókuszkrém,
1-2 kk konjak liszt,
1 ek kacsazsír,
1 ek utifűmaghéj,
1 liter víz
A húst daráld le, ízlés szerint sózd, borsozd és tedd egy keverőtálba.
Ad d hozzá a tojást, az apróra vágott zöldfűszert és az utifűmaghéjat.
Egy kanállal alaposan keverd össze, és tedd a hűtőbe pihenni.
A zöldségeket és a vöröshagymát kockázd fel.
Egy nagyobb edényben hevítsd fel a kacsazsírt éstedd rá a felkockázott hagymát.
Amikor a hagyma megpuhult, szórj rá ízlés szerint fűszerpaprikát és add hozzá a felkockázott zöldségeket is, majd öntsd fel a vízzel.
Ízlés szerint sózd, borsozd a levest.
Amikor a zöldségek már félig meg főttek, vizes kézzel formázz a húsból apró gombócokat és tedd a forró levesbe.
Ha kész, óvatosan keverd meg a levest, nehogy összeragadjanak a gombócok.
Egy kisebb tálban a kókuszkrémet, a citrom levét és a konjak lisztet keverd simára, majd amikor a hús és a zöldség is megfőtt, folytonos kevergetés mellett öntsd a levesbe
A tököt megmossuk, lehámozzuk, kimagozzuk és a húsát kis kockákra vágjuk. A hagymát és a gyömbért is megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy nagy vastag aljú fazékban felhevítjük a kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa nincs kész zöldséglevesünk, a leveskockát feloldjuk 1 liter forró vízben. A cukkinit apró kockára vágjuk. A felaprított hagymát, az összezúzott fokhagymát az olívaolajon üveg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet kevés vajon megpirítom, majd 1 liter vízzel vagy alaplével felengedem. Hozzáadom a reszelt sajtot, borsot, zúzott fokhagymát. A tojást szétválasztom, a sárgáját összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárgarépát megtisztítjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a vöröshagymát meg a fokhagymát fölaprítjuk. A vöröshagymát az olajon kevergetve megpároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes