45 dkg kakaós keksz
2 csomag Aranka vaníliakrém (Dr. Oetker, más főzés nélküli krém is lehet)
6 dl tej
1 dl habtejszín
1 tábla tejcsokoládé
A krémport a tejjel egy edénybe tesszük és mixerrel felverjük, félretesszük. A habtejszínt is felverjük és a krémhez adjuk kanalanként, óvatosan, hogy ne törjön. A kekszet három részre osztjuk. Egy tortaformába, vagy tepsibe rakunk egy sor kekszet, erre egy réteg krém kerül. Ismét egy réteg keksz, majd egy réteg krém következik és befedjük az utolsó adag keksszel. A maradék krémet a tetejére halmozzuk, elsimítjuk. A csokoládét lereszeljük és a krém tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de a legjobb, ha egész éjjel áll, így a keksz megpuhul.
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindkét lapot 24*24 cm-es négyzetté vágjuk és a leeső részt félretesszük. Az egyik nagy négyzetet 9 kisebb négyzetre vágjuk. Az epret lecsumázzuk, egy részét félbe, a másikat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot a margarinnal, a tojással és a mézzel kikeverjük. 2. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a tejet. 3. Kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, lassú tűzön sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A túrót összedolgozzuk a zabpehelyliszttel, búzasikérrel, 2 ek eritrittel, sütőporral, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű