10 dkg aprószemű,-lágy zabpehely
10 dkg kókuszreszelék
30 dkg lédús alma
1 evőkanál kakaópor
késhegynyi őrölt fahéj
édesítve mézzel vagy agave sziruppal ízlés szerint
Az almát apró lyukú sajtreszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a zabpelyhet, fahéjat, kókuszreszeléket, kakaót, édesítjük ízlés szerint. Hagyjuk fél órát halni, hogy a zabpehely magába szívja az alma nedvességét.
Vizes kézzel golyócskákat formázunk és kókuszreszelékben meghempergetjük őket.
A magokat, aszalt gyümölcsöket és csokoládét összekeverjük a liszttel. A fehérjéket elkezdjük felverni, mikor félig kész, hozzáadjuk a cukrot is és így verjük kemény habbá. Hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Néhány órát /2-3 óra, esetleg 1 éjszaka/ hűtőszekrényben pihentetjük. Mielőtt dolgozni kezdünk vel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 22 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tölteléket elkészítjük. A reszelt almát a mézzel és a fahéjjal puhára pároljuk. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű