1 személyre
1 tojás
1 db csirkemáj
2 evőkanál kukorica (gluténmentes) liszt
csipet só
csipet pirospaprika
csipet szódabikarbóna
Késhegyével felaprítom a májat, hozzákeverem a hozzávalókat, olajos tepsiben kisütöm (mint a palacsintát) átforgatom.
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját. Ala...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA leveles tésztát megkenjük a tormás krémsajttal úgy, hogy a felső szélén szabadon hagyunk egy másfél-két centis sávot. A sajtkrémes tésztára rendezzük a sonkaszeleteket,...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: KönnyűVékonyan kivajazunk egy kisebb, kb. 20x30 centis kerámia sütőtálat, majd belehelyezzük a kész leveles tésztát. A rukkolát egy nagy szűrőbe szórjuk, majd forró vízzel leöntve lef...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, borssal. Elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a kefirt és összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, kiszaggatjuk (kisebb kiszúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű