Saját készítésű paleo keksz (apróra darálva)
Túrógombóc hozzávalói:
600 g Totu (ezt használtam) (tejfogyasztóknak: száraz darabos túró)
2 ek. Szafi Fitt nyílgyökérliszt (ezt használtam)
2 ek. Szafi Fitt zsírtalanított kókuszliszt (ezt használtam)
4-5 tojás (mérettől függően)
természetes édesítő (paleo cukorhelyettesítők ITT!)
vanília őrlemény (ezt használtam)
bio 100%-os citromlé (ezt használtam)
A gombóc hozzávalóit összeturmixoljuk (nagyon picit lágyabb állagot kell kapjunk, mint amikor vízben főzzük ki a gombócokat), majd egy jénaiban rétegezzük: darált paleo keksz + túrógombóc massza + darált paleo keksz.
/Megjegyzés: Én nem találtam elég édesnek a kekszemet (és nagyon édesszájú vagyok, így az alsó keksz rétegre tettem Dia-Wellness porcukort is, illetve a maradék kekszet a süti tetejére nyomkodtam./
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütöttem.
Szeletelés előtt várjuk meg, hogy kihűljön.
Olyan íze van, mint a hagyományos túrógombócnak. Kinézetre viszont inkább Keksz Túrótortának hívnám. :)))
Az ihlet Diámtól jött, Ő zabbal és túróval készítette: (Dia eredeti receptje).
Ramát lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a barna cukrot, a sütőport és a durvára vágott dió...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a darált diót összekeverjük, elmorzsoljuk benne a hideg vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Az elkészült tésztát folpackba tekerjük, aztán mehet egy órára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű