Hozzávalók:
-600 g karfiol főzve, leturmixolva
-200 g zsírtalanított kókuszliszt
-20 g útifűmaghéj
-2 tojás
-édesítő ízlés szerint
(esetleg rakhatunk a tésztába fahéjat is)
-szilva a belsejébe eritrites fahéjjal szórva
-diétának megfelelő morzsa a külsejére (én fahéjas zabkorpát használtam, de használható akár mandula vagy dióőrlemény is, vagy bármilyen paleo panírmorzsa)
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki a tésztát, hanem kézzel formáztam belőle gombócokat, amibe eritrites fahéjjal megszórt szilvát raktam. A gombócokat még nyersen forgattam a panírmorzsába, mert ezt a változatot ezúttal nem vízben főztem ki, hanem sütőben sütöttem 180 fokon előmelegítve kb 30 percet.
A tejbe az élesztőt felfuttatjuk,a hozzávalókkal összeállítjuk a tésztát,karikákat szaggatunk. Közepesen meleg sütőben sütjük. Forrón lobogó vízbe mártjuk,vaníliás porcukorba hem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a maradék tejjel folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle. A margarint habosr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt fölfuttatjuk a langyos, cukrozott tejben, ezután a többi hozzávalóval együtt lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. A töltelékhe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes