- aszalt szilva
- 1 marék darált mandula
- 2 ek.mazsola
- 2-3 ek. kókuszreszelék
- 2 ek. szezámmag
- 2 dl kókuszolaj
- 15 dkg kakaópor
- eritrit ízlés szerint
Egy marék héjas mandulát és kb. fél marék törökmogyorót tettem bele. Ezeket mind daráltam a szilvával. 2 ek. mazsola, 2-3 ek. kókuszreszelék, 2 ek. szezámmag van még benne.
Egy kis teflonos serpenyőben felolvasztottam kb. 2 dl. kókuszolajat, beleszórtam a kb.15 dkg natúr kakaóport (a cicás Szerencsit szoktam) 4 dkg kakaóvajat (elhagyható) ízlés szerint édesítőszer (folyékony lidls vagy eritrit, xilit, kinek mi a jó) Simára melegítem (nem szabad forrnia) a legkisebb lángon, kézi habverővel lehet jó csomómentesre kikutyulni. Beleöntöttem a darálványt a csokiba és kaptam egy csokis masszát. Mokkáskanállal rakosgattam a pici formákba, ez tartott a legtovább az egészben. A nagyobb szilikon formákba már kiskanállal tehettem, az már gyorsabban ment. Azonnal mélyhűtőbe teszem, mert akkor nem csapódik belőle kis a kókuszolaj.
Mariann Szakály A szilikon formákat kis kókuszolajjal kikenem, éppen hogy csak, így könnyen kijön belőle, ha megdermed. Bármibe tehetitek, akár sütőpapíros kenyér vagy tortaformába, egész vékony, kb. centis rétegben.
Öntsük a darát két tálkába, és 5 percig hagyjuk hűlni. Fogyasztás előtt díszítsük a félretett gyümölccsel, és öntsük rá a joghurtot is, ha úgy jobban ízlik.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket jó alaposan bedagasszuk, sokáig, . Nagyon lágy tésztát kell kapnunk. Kiolajozott tálcára rakni olajjal lekenni. Legalább fél órát pihentetni. Lepedőt liszttel megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Közben a 2 ek langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Majd az összes alapanyagot összeöntve összegyúrjuk. Fél órát pihentet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat egy nagy tálba teszünk és összeturmixoljuk, majd a muffinformába öntjük. A formát csak 3/4-ig töltsük meg, különben a sütemény „túlcsordul”. Ha fém muffinformát ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű