21 dkg gesztenye liszt
1 citrom leve és reszelt héja
2-3 tojás - amennyit felvesz
3 ek méz vagy ennek megfelelő eritrit, plusz kicsi víz
pici szódabikarbóna
pici aszkorbinsav
A hozzávalókat összekeverjük, a lényeg, hogy egy jó ragacsos tésztát kapjuk, amit kekszformázóba lehet tölteni, és ezen át nyomjuk ki tetszőleges formában a lelendő kekszeinket egy sütőpapírral burkolt tepsibe, majd 180 fokon kb 10 percig sütjük.
♥ A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalót beletesszük, összegyúrjuk. Először kétfele osztjuk a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, kisütjük. A megma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése A két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket, had hűljön. 3 dl meggylébe megfőzünk egy vaníliapudingot, kihűtjük belekeverünk 3-4 evőkanál meggylekvárt, és a magozott meggyet. A meggy lehet mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés fakanállal hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor szé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes