menu

Családireceptkönyv.hu

Dominó torta (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojás
8 ek gezstenyeliszt
4 ek méz
1-2 kk. fahéj
Csipet azskorbinsav, csipet szódabikarbóna
Ha nem elég édes, még egy kicsit eritrit

0,5 - 1 kg mirelit csersznye/meggy
24 g zselatin (fél kilónként 12 g)
Esetleg plussz eritrit

20 dkg marcipán vagy
20 dkg darált blansírozott (hámozott) mandula+2-3 ek por eritrit +mandulaaroma
Kevesebb mint 1dl víz
1 ek méz

Csokihoz:
2 tábla paleo csoki vagy
20 dkg kakaóvaj+3-4 ek. Porrá őrölt eritrit+4 ek. kakaópor

Elkészítés:


szétválasszuk a tojásokat, majd felverjük külön a fehérjét, külön a sárgáját, adunk hozzá szárazanyagokat, majd a robotgép táljába folyatjuk a sárgás masszát és még egy picit verjük a robotgéppel. Ezután kizsírozott tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Végül megvárjuk amíg kihűl és csak utána vesszük ki a sütőből, hogy ne essen össze.
Fontos, hogy a sütőt az első 20 percben ne nyitogassuk, mert nagyon könnyen összeesik a tészta - bár természetesen ez az ízén nem ront.
A cseresznyét kiolvasszuk, majd leturmixoljuk, majd gázon alacsony hőfokon addig melegítjük, hogy épphogy elkezdjen forrni. Ezután levesszük a gázról, megvárjuk, hogy hűljön kicsit. (Ekkor ha úgy látjuk jónak keverhetünk bele kicsi eritritet.)
Egy keveset kiöntünk a masszánkból egy kis hőálló tálkába és csomómentesen elkeverjük benne a zselatint. Ezután melegítünk rajta egy kicsit.
Elkészítjük a marcipánt, úgy hogy először a mandulához keverjük a mandulaaromát és az eritritet, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy gyúrható állaga legyen.
Ezután a piskóta tetejére nagyon vékonyan kenünk egy réteg mézet, mert majd erre ragasszuk rá a marcipánt. Ezután vagy sütőpapírok között megfelelő méretűre nyújtjuk vagy kis adagokban rátapasszuk a tortalap tetejére, és a végén egy kanánnal/spatulával egyenletesen elsimítjuk.
Ezután ha már a zselatin kezd megdermedni (berakhatjuk a hűtőbe/fagyasztóba, hogy ez minél előbb végbemenjen), de még kenhető, gyorsan a tészta tetejére öntjük, úgy hogy a piskóta lap köré helyezzük a kapcsos tortaformát. És berakjuk a fagyasztóba dermeszteni.
Ha már megdermedt, vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, és vékony! rétegben bevonjuk a torta tetejét vele.
Én a csoki egy részét szilikon formákban töltöttem és azzal illetve a maradék csokival díszítettem a kész bevonatot, úgy hogy a maradék olvadt csokit csak rácsepegtettem a kész mázra.

Dominó torta (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


Ilona
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Paleolit, Sütemények, édességek, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
SACHER-TORTA
SACHER-TORTA

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt olvasztott csokit is elkeverjük a porcukros keverékkel. A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgáját egyes...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Csoki-torta
Csoki-torta

A piskótához a tojásokat habosra keverem a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tejet, olajat, reszelt citromhéjat és simára keverem. A lisztet, sóval, kakaóporral, süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres-mogyorós-karamellás torta-sütés nélkül
Epres-mogyorós-karamellás torta-sütés nélkül

Az alap hozzávalóit összekeverjük, belenyomkodjuk a piteformába egyenletesen, és amíg a krémet készítjük, addig a fagyasztóba tesszük. A krémhez az epret összeturmixol...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Oroszkrém torta
Oroszkrém torta

A piskótát 3 részre vágom. Krém: A pudingport a tejjel és a cukorral meg az aromával jól elkeverem és vízgőzre téve sűrű krémmé főzöm. A rumot csak a végén teszem bele. Hagyom te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk