1 füstölt csülök,fél dl ecet,fél kanál só,20 dkg cukor,1 szál torma,1 db lila hagyma,2 db vörös hagyma,1 fej fokhagyma,szemes bors,
A csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap kivesszük, áttesszük egy nagy lábasba, annyi friss vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi. Mellédobjuk az egész borsot, a félbevágott fokhagymát, az egészben hagyott vöröshagymákat, és puhára főzzük. Kivesszük, kicsontozzuk, kihűtjük. Leválasztjuk a bőrét, lehetőleg maradjon egy-két darabban. A főzőlevéből félreteszünk egy keveset. Meghámozzuk a tormát, lereszeljük. Összekeverünk másfél dl vizet a cukorral, az ecettel meg a sóval, felforraljuk, és rögtön ráöntjük a tormára. Félcentis kockákra vágjuk a kézmeleg húst, összekeverjük a felaprított lila hagymával meg egy merőkanálnyi főzőlével. Egy átlátszó fóliára kiterítjük a bőrt, középre halmozzuk a tölteléket, szorosan feltekerjük, a két végét megkötjük. Tálcára tesszük, ráteszünk súlynak két zacskó sót (vagy mást), és fél napig a hűtőben pihentetjük. Fél centis karikákra vágva, friss tormával kínáljuk.
• Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A me...
Elkészítési idő: 2-2.5 óra Nehézség: KözepesA felszeletelt karajt kissé kiverjük, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, majd tejbe áztatjuk két napra (így nem lesz száraz). Ezután a húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 gerezd fokhagymát meghámoztam, kettéhasítottam és megspékeltem vele a húst. Gyors pácot készítettem: 1 evőkanál sót, 1 mokkáskanál őrölt fekete borsot, 1 evőkanál fűszerpapri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A sózott karajszeleteket a tepsi aljára teszem. A következő öntetet teszem rá 2 deci olaj, ugyanennyi sör, tej és paradicsomlé, egy kanál ételízesítő. Fóliával lefedem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű