..4 szelet rostélyos,só,bors,5 dkg vaj,25 dkg vegyes zöldség,1 db hagyma fűszer paprika,1 evőkanál liszt,1/8 l tejföl,fél citrom.
A rostélyos szeleteket kiklopfoljuk, majd a széleit bevágjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Ezt követően a hússzeleteket mindkét oldalán megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből.A finomra vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott leveszöldséget ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk, majd paprikával fűszerezzük, liszttel szórjuk és felöntjük egy kis vízzel. Az elősütött rostélyos szeleteket az így kapott mártásba helyezzük, és puhára pároljuk. Ezután az ételt citrommal ízesítjük, majd tejfölt keverünk hozzá és felforraljuk.
1. A letisztított és lehártyázott vesepecsenyét 8 egyforma szeletre vágjuk, a szeleteket tenyerünkkel egy kissé lelapítjuk, megsózzuk és megborsozzuk. 2. A megtisztított, megmo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst leinazzuk, 3X3 cm-es kockára vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, ill. a paradicsompürét és a húst, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tésztát sós vízben megfőzzük. 2. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon dinsztelni kezdjük és hozzáadjuk a húst is. 3. A paradicsomokat felszeleteljük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pacalt nagyon alaposan megtisztítom, mindenhonnan leszedem a faggyút,ujjnyi csíkokra vágom, hideg gyengén ecetes vízben átmosom. Aztán sós, babérleveles vízben megabárolom.Ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű