menu

Családireceptkönyv.hu

fasírtgolyók-3


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg darált sertéshús (vagy darált pulykacomb, de jó darált csirkemellből is)
- 2 zsemle (az áztatáshoz 1,5 dl tej)
- 1 egész tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál só
- késhegynyi pirospaprika
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez

Elkészítés:


A zsemlét vágd kisebb darabokra, és áztasd be a tejbe. A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát nyomd szét. A vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg. Tedd egy tálba a darált húst, és öntsd hozzá a hagymát. Add hozzá a tojást, a fokhagymát, a tejbe áztatott, és jól kinyomkodott zsemlét, sózd és borsozd. Finomabb lesz, ha a masszához 10 dkg apróra vágott füstölt sonkát, illetve reszelt sajtot is adsz. Az egészet jól keverd össze. Vizes kézzel formálj kis gombócokat, hempergesd meg zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süsd ki.

fasírtgolyók-3

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mézes-ketchupos-csípős és szezámmagos falatok
Mézes-ketchupos-csípős és szezámmagos falatok

A húst kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Sűrű palacsinta tésztát készítünk a vízből, tojásból és a lisztből, csipet sót is teszünk bele. Csomómentesre keverjük. Ebbe for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
RÁNTOTT SERTÉSLÁB
RÁNTOTT SERTÉSLÁB

A sertéslábat megtisztítom. A hosszában félbevágott sertés lábakat sós, fokhagymás vízben nagyon puhára főzöm, (3-4 óra) majd a vízből kiemelve kicsontozom. Alufóliába és enyhén ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szaftos gombás sertéstarja
Szaftos gombás sertéstarja

A húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Varsói töltött karaj
Varsói töltött karaj

A karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk