menu

Családireceptkönyv.hu

Habos linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
200 g liszt
180 g vaj
2 tojássárga
50 g cukor
késhegynyi sütőpor
vanília
reszelt citromhéj
egy csipet só

A habhoz
2 tojásfehérje
200 g porcukor
1 teáskanál étkezési keményítő

Az összeállításhoz
baracklekvár

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és félórát hűtőben pihentetjük.
Kinyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt és még 5-6 percig verjük.
Habzsákba töltjük és a tésztakarikákra nyomjuk.
A sütőt 180 fokra melegítjük és 15-20 perc alatt megsütjük.
A habkarikák közepét még forrón megtöltjük lekvárral.
Ehhez célszerű a lekvárt zacskóba kanalazni, apró lyukat vágni az egyik sarkán és ezzel dolgozni. Így biztosan nem csurgatjuk a lekvárt a habra.

Habos linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós - mákos kifli
Diós - mákos kifli

Egy tálba beleöntjük a lisztet, a porcukrot, vaníliás cukrot, és az egészet puha margarinnal összegyúrjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és egy csipetnyi sót. Amikor már szép sima a tésztán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamell öntet
Karamell öntet

A cukrot egy nyeles edénybe tesszük és közepes hőmérsékleten felolvasztjuk. Habverővel kell kevergetni, amíg csomómentes és aranybarna nem lesz. Ehhez adjuk a vajat, és addig kever...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Linzer
Linzer

A lisztet a Ramaval elmorzsolom, majd bele a többi, gyorsan összegyúrom. Kb. 1 óra hűtőben pihentetés. Nyújtás, szaggatás, sütés. Én kb 3 mm vastagságúra szoktam nyújtani. Be...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar !Dán vajas keksz
!Dán vajas keksz

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd ízesítjük a vaníliával. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a lisztet és a sót. Egy csillagcsöves habzsákba töltjük és sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk