12 dkg vaj
6 evőkanál cukor
3 tojás
12 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
12 dkg étcsokoládé
30 dkg meggy vagy cseresznye (befőtt)
A leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) do...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat ki keverjük jó habosra.A sütőporral el kevert lisztet hozzá szitáljuk,és végül a citrom héjat.A sütőt elő melegítjük magasabb fokon.Sütőpapírral bélelt tepsibe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű