40 dkg háztartási keksz
17 dkg vaj
40 dkg jó minőségű csokoládé
1,8 dl habtejszín
rumaroma
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet belekeverjük és adunk hozzá egy kevés rumaromát. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kikenünk vajjal és belekanalazzuk a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd amikor már megszilárdult, lekapcsoljuk az oldalát és szeletelhetjük.
A legjobb benne, hogy a sütő közelébe se kell menned, mégis nagyon finom és hamar kész is van! Ha jó minőségű csokoládét választasz, tökéletes lesz!
A tojást a cukorral habosra keverjük. Majd beledolgozzuk a többi anyagot is, a receptben írt sorrendben. Zsírozott, lisztezett tepsibe töltjük. Sütés: 10 percig 180 fokon, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben felkockázom a vajat, majd visszateszem a hűtőbe, hagyom hűlni. Egy kisebb tálba kimérem a lisztet, cukrot, zabpelyhet és a tálat félreteszem. Az almákat meghámo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is beáztatjuk a gesztenyét. (A penészest, lyukast, stb. kidobáljuk belőle.) A domborúbb oldalát keresztbe kell metszeni egy éles késsel. A héját...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFelforraljuk a tejet, közben kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevéske sóval, majd az össz cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű