20 dkg búzaliszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 db tojás
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 tk vanília kivonat
1 tk sütőpor
15 dkg apróra vágott dió vagy mandula
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kihabosítjuk a porcukor felével és egy csipet sóval. A maradék porcukrot egy nagyobb tálban a puha vajhoz adjuk és azt is habosra keverjük. Ehhez adjuk a citromhéjat és a vanília kivonatot, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáit is, majd a robotgéppel még pár percig habosítjuk a tésztát. Végül hozzákeverjük a sütőporos átszitált lisztet, majd óvatosan több részletben a tésztába forgatjuk a tojásfehérje kemény habját is. A sütemény sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk az apróra vágott dióval, majd 180°C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval kis holdakat szúrunk ki, majd porcukorral meghintve tálaljuk,
Tipp: A diót egy kis mézzel is elkeverhetjük, úgy egészen különleges, mázas teteje lesz a kész sütinek.
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet foko...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesOsszegyurni es kis kukacokat sodorni amit pici sos vizben kifozunk. Mikor feljonnek a tetejere kb 4-5percig fozzunk majd szurovel kivesszuk leoblintjuk hideg vizzel es belehemperge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a főzés nélküli pudingport 4 dl tejjel. A margarint gépi habverővel simára keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a van. cukrot és a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű