Legkorábban vethető magok - február végétől, ahogy a talaj engedi, vethetjük:
pertrezselyem,
sárgarépa,
spenót,
sóska,Amikor a talaj hőmérséklete eléri az 5-6 °C fokot, jöhetnek a következők:
fejes saláta,
cékla,
hagyma,
fokhagyma,
mángold,
saláta és
káposztafélék
Április közepétől:
kabakosok (uborka, tökfélék, patisszon, cukkini, dinnyék)
csemegekukorica (a késői fagyokban elpusztulhatnak a frisen kikelt növénykék)
Április végétől, ha az időjárás nem jósol fagyokat kiültethetők a.
paradicsom palánták
a melegigényes bab fajták is.
Érdemes azonban megvárni a májusi fagyosszentek elmúltát, s csak ezután kerülhet sor a:
paprika,
padlizsán,
zeller,
dinnye
uborka,
batáta (édesburgonya) palánták kiültetésére.
borsó
retek magokat.Nyáron csak akkor érdemes magvetésbe kezdenünk, ha öntözni is tudjuk a kertünket, e nélkül nincs sok esély a sikeres termesztésre. Június végéig vethetők a
tök,
dinnye,
téli retek,
őszi káposzták.
Majd ősszel az:
áttelelő spenót,
hagyma,
foghagyma,
fejes saláta vethető
Az élesztőt kevés cukorral elkevert vízben felfuttatjuk. Ha felfutott, akkor a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paprikát apró kockára, a gombát vékony fél karikára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A legismertebb elkészítési mód a fasírozott. A fasírozott lehet kis golyó, nagy és lapos korong, tepsi méretű, lehet töltött vagy töltelék nélküli. A töltelék lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű