25 dkg liszt
16 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
6 tojás sárgája
A töltéshez:
baracklekvár
A bevonáshoz:
olvasztott csokoládé (3-4 dkg)
A tészta hozzávalóit összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra egyforma nagyságú korongokat nyomunk. 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
A kihűlt sütiket olvasztott csokival lecsorgatjuk, majd 1-1-et összeragasztunk lekvárral.
A kekszet ledaráljuk és hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumot. Jól összedolgozzuk és egy közepes tepsi aljába nyomkodjuk a kezünkkel. A túrót áttörjük a mascar...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz étcsokit apró darabokra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kanállal gombócokat helyezünk a sütőpapírra, amiket kilapítunk egy picit! A sütőt 180 fokra előmelegítjük, ma...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport,...
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a tejet, a citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. Kisebb - vajazott lisztezett - tepsibe öntjük a masszát és 180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű