1 csomag 6 lapos ostyalap
a krémhez:
• 20 dkg vaj
• 8-10 dkg porcukor
• 30 dkg étcsokoládé
• 1 dl tejszín
• csipet só
a tetejére:
• 10 dkg mogyoró vagy mandula
A mogyorót száraz serpenyőben, folyamatosan rázogatva pár perc alatt megpirítjuk. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd konyharuhára öntve és azt ráhajtva összedörzsöljük, és a lehető legtöbb héjat eltávolítjuk róla. Az ily módon előkészített mogyorót nagyobb darabokra aprítjuk.
A krém hozzávalóit vízgőz fölött összeolvasztjuk. Kihűtjük, majd habverővel felhabosítjuk.
Az ostyalapokat egyenként megkenjük a krémmel, majd a felső lap tetejét megszórjuk
a pirított mogyoróval is.
Száraz, hűvös helyen, becsomagolva tároljuk. Legjobb, ha kekszes dobozban vagy üvegben tartjuk, hogy az ostyalap ne puhuljon meg.
Tészta: 4 tojás sárgája, 10 ek cukorral habosra keverem és 1 dl fekete kávét adok hozzá apránként. 10 dkg darált diót, 10 ek lisztet és kevés sütőport forgatok bele. Végül a 4 t...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA joghurtot a felvert tejszínt habbá verem. és a kettőt összekeverem, A feloldott zselatint hozzáadom.a babapiskótából összetört darabokat teszek bele és az összetört csokoládét.Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínből kemény habot verünk, és hidegre állítjuk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd azonnal összekeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Annyi cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű