5 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg puha ráma
citrom héj + kevés leve
25 dkg liszt LEHET BELE KEVÉSKE ŐRÖLT FAHÉJ VAGY ŐRÖLT SZEGFÜSZEG IS
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint, a citromhéjat és levet, majd a lisztet, és robotgéppel jól kikeverjük.
Nyomózsákba tesszük.
A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük, majd a nyomózsákból kis halmokat nyomunk, és vizes kézzel kicsit ellapítjuk.
Előmelegített sütőben takarék lángon süssük, mert hamar megsül.
Ha az alja enyhén barnás színű szedjük ki, mert elkészült.
Egy ilyen adagból kb. 90 db jön ki, gazdaságos, és dobozva téve sokáig eláll.
a korongokat akár lekvárral is összeragaszthatjuk és a tetejét megcifrázhatjuk olvasztott csokoládéval.
Készítsük elő a gyümölcsöt: mossuk meg és magozzuk ki - fakultatív (ha kell, hagyjuk állni cukorban/alkoholban). A sütőt kapcsoljuk be 210 C-ra. Készítsük elő a formát is (általáb...
Elkészítési idő: 20+30sütés Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, rumaromával ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük, összekeverjük a lekvárral és kivajazott tűzálló tálba terítjük. A tojásokat és a tejszínt elkeverjük a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt felkarikázzuk és két piskótatallér közé fogjuk. Átszúrjuk őket fogpiszkálóval. Csokit olvasztunk, majd a fogpiszkálónál fogva megmártjuk őket a csokiban. A felesleget...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot is belekeverjük, majd egyenként a tojássárgákat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk. A gesztenyepürét i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű