menu

Családireceptkönyv.hu

Piskóta tallér otthon készítve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg puha ráma
citrom héj + kevés leve
25 dkg liszt LEHET BELE KEVÉSKE ŐRÖLT FAHÉJ VAGY ŐRÖLT SZEGFÜSZEG IS

Elkészítés:


A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint, a citromhéjat és levet, majd a lisztet, és robotgéppel jól kikeverjük.

Nyomózsákba tesszük.

A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük, majd a nyomózsákból kis halmokat nyomunk, és vizes kézzel kicsit ellapítjuk.

Előmelegített sütőben takarék lángon süssük, mert hamar megsül.

Ha az alja enyhén barnás színű szedjük ki, mert elkészült.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy ilyen adagból kb. 90 db jön ki, gazdaságos, és dobozva téve sokáig eláll.
a korongokat akár lekvárral is összeragaszthatjuk és a tetejét megcifrázhatjuk olvasztott csokoládéval.

Piskóta tallér otthon készítve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Cseresznyés clafoutis(ejtsd: klafuti ó szöríz)
Cseresznyés clafoutis(ejtsd: klafuti ó szöríz)

Készítsük elő a gyümölcsöt: mossuk meg és magozzuk ki - fakultatív (ha kell, hagyjuk állni cukorban/alkoholban). A sütőt kapcsoljuk be 210 C-ra. Készítsük elő a formát is (általáb...

Elkészítési idő: 20+30sütés
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sült tésztás alma
Sült tésztás alma

A tésztát lobogó, rumaromával ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük, összekeverjük a lekvárral és kivajazott tűzálló tálba terítjük. A tojásokat és a tejszínt elkeverjük a cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Banán-bon
Banán-bon

A banánt felkarikázzuk és két piskótatallér közé fogjuk. Átszúrjuk őket fogpiszkálóval. Csokit olvasztunk, majd a fogpiszkálónál fogva megmártjuk őket a csokiban. A felesleget...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés habos
Gesztenyés habos

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot is belekeverjük, majd egyenként a tojássárgákat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk. A gesztenyepürét i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk