menu

Családireceptkönyv.hu

Pozsonyi kifli 2


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg liszt
40 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 dkg élesztő
csipet só
250 ml tej
2 db tojássárgája

Töltelék

60 dkg mák vagy dió
20 dkg cukor
2 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
3,5 dl tej (kb.)
1 tojás sárgája a kenéshez
1 tojás fehérje (nem kell felverni habbá)

Elkészítés:


A lisztben elmorzsoljuk a margarint. A tojást, tejet, élesztőt alaposan elkeverjük, a liszthez öntjük, és a cukrot, sót is beletesszük. Jól összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük legalább fél órát.

Addig elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk, egy másik lábasban elkeverjük a többi hozzávalót, ha a tej felforrt, ráöntjük a mákra vagy dióra, és a lábast visszatesszük a tűzre, és kevergetve összefőzzük (hamar lekap vigyázz). Olyannak kell lennie mint a nedves homok, amiből a parton a várat építjük.

A tésztát elővesszük, 3 dkg-os gombócokra mérjük. A gombócokat átgyúrjuk, majd hengereket formázunk belőle, és újra mehet a hűtőbe egy fél órára. Ha letelt az idő, ovális kb. 12-13 cm magas és 5-6 cm széles oválisokat nyújtunk, a kihűlt mákot kb. 2 dkg beletöltjük, feltekerjük, ácskapocs alakúra formázzuk, tepsire tesszük úgy, hogy az alján legyen az illesztés, megkenjük a sárgájával, ha a sárgája megszáradt, akkor a fehérjével, majd kb. 200 fokon pirosra sütjük.

Pozsonyi kifli 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Petra
Gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér

A sütőformát sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Túrófánk
Túrófánk

A hozzávalókat összekeverjük, ha van rá idő, pihentetjük legfeljebb egy órát. Közepesen forró olajban sütjük. Kanállal adagoljuk . Ízesített porcukorba forgatjuk. Kb. két ujjnyi o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
CSÖRÖGE..Édesanyám receptje
CSÖRÖGE..Édesanyám receptje

az anyagokat összegyúrjuk...kicsit pihentetjük majd nagyon nagyon vékonyra kinyújtjuk...vagy kiszúrjuk vagy rombuszokat vágunk belőle és forró olajban mind két oldalát megsütjük mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Műzlikeksz
Műzlikeksz

Ramát lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a barna cukrot, a sütőport és a durvára vágott dió...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk